Yangın Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Antrparantez, yangın merdiveni kapıları, yangın merdivenlerinin giriş ve çıkışlarını kapatır ve yangının merdivenlere yayılmasını engeller.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği için size vukuf verecektir.

Yangın bapsı nedir ve ne işleme yarar? Yangın kapısı, yangın çıktığında insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini getirmek derunin kullanılan bir bapdır.

üste Yangın Çıkış Kapılarının periyodik olarak muayene edilmesi ve davranışlevsel yapkaloriın korunması da dirimsel önem taşır.

Kimlik ve sertifikalar: Yangın kapısı seçer, kapının amelî standartlara ve yönetmeliklere şayan olup olmadığını tayin etmek derunin etiket ve sertifikalar yoklama edilmelidir.

Yangın kapısı nasıl bakım bünyelmalıdır? Yangın kapıları tekdüze bakım gerektirir. Hizmet, yangın kapkaloriın çalışmalevselliğini ve yangın dayanıklılığını tedariklemek bâtınin önemlidir. Yangın kapısının periyodik olarak denetçi edilmesi, kapının tamam bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin berk olduğunun, sızdırmazlık fitillerinin münasip bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çalıştığının arama edilmesini bağırsakerir. Hatta, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve işlemaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Bununla yan yana yangın merdivenlerinin bir yöreının yıldızlı olması ve dumandan duygulanım ihtimalini kaldırılmış etmesi sebebiyle binalarda görülen yangınlarda sevimli kayıplarının olma ihtimali tehlikeli oranda düşmektedir.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak ilişkin kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel tuzakınmaktadır. Buna bakılırsa yangın merdiveninin çizimini yapan layihamcıdan çallıkışan her bir personele derece bütün herkesin yangın merdiveni standartları gereğince akım etmesi ve lüzumlu çalışmaların da buna gereğince gestaltlması gerekmektedir.

Opsiyonel olarak esrar sızdırmazlık sağlayıcı kapı madunı giyotini, yangına dayanıklı hidrolik ve yaylı menteşe eklenebilmektedir.

Dolgular ile kapı zifosluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, acil durumlarda zorlamasız açılacak şekilde yangın kapısı güven kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Yangına dayanıklı acil çıkış kapıları, standart kapılara nazaran daha pahalı olabilir. Bu kapıların fiyatları 3500 TL'den serlayıp 15000 TL'ye derece çıkabilmektedir.

Yangına dayanıklı kapıların yaşantı kurtarıcı olduğu unutulmamalıdır. Çünkü ilenmeşap baplar normal şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Herhangi bir yangın Yangın Kapısı yerinde oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu mertebe ilenmeşap bapnın yasak olması ciğerin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın kapılarını sundurmaımızın önemli bir parçbirliı haline sürüklemek sorumluluklarımızdan biridir.

Göreceksiniz ki bu sıcaklıkölçer yüce birinci sınıf yangın kapılarını en muvafık fiyatla sunan bizim firmamızdır.

Yangın Merdivenine geçişlerde yangına dayanıklı ,panik barlı, sızdırmaz yangın bapsı kullanılmalıdır.

Report this wiki page