2 Dakika Kural için yangın kapısı

Wiki Article

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; daire skorsı 4’ü geçmeyen ve celse ammaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında ana olarak yangı merdiveni bulunması gereken dokumalar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın güvenliği müstelzim rastgele bir alanda kullanılabilecekleri üzere, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası kadar yangın riskinin daha mürtefi evetğu alanlarda da tercih edilir.

Ayrıca, acil çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar, şık şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Bununla yanında bayağıdaki kriterlere malik olan yerlerde yegâne yangın çıkışı ya da yangın merdiveni zaruri olarak olması akseptans edilir.

Yangın bapları periyodik olarak denetçi edilmeli ve bakımları tertipli olarak kuruluşlmalıdır. Bapnın insicamlı çkırmızıışmasını sağlamak bâtınin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabilinden bileşenlerin durumu denetçi edilmeli ve icabında hizmet strüktürlmalıdır.

Yangın Bapsı yangın ve benzeri ivedili durumlarda insanoğluın dışarıya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayan kapılara verilen isimdir.

3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden oldukça ırak olması gerekmektedir. Yağmurlama sistemi bulunmayan binada yangın merdivenleri arasındaki mesafe diyagonal mesafenin yarısından, evetğmurlama sistemi kâin binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden azca olmamalıdır.

Yangın merdivenlerinin duvar, tavan ve zeminında tek yönıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 an dayanıklı engel ve en az 90 dakika dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile gayrı bölümlerden ayrılır.

Kırmızıüminyum evet da çıpa malzemeden bünyelır. Binaların caddeye vekil ve yaya kaldırımı kısmında bu merdivene iz verilir. Tasarruf açısından amelî olan bir yangın merdiveni çeşididir.

Yangın kapısı, isminden de anlaşılacağı gibi yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanların en hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Yangın kapıları, yangınla uğraş ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının yoklama şeşna düzenınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesine olanak tanılamar.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda muayyen bir müddet Yangın Kapısı ısı ve alaz geçişine direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.

Yangın bapsı kolu ivedili durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. ürkü par olarak da malum bu kollar normal kapı kolu gibi olabilir.

Yangın Kapısı kızılırken uyanıklık etmeniz müstelzim en önemli ayrıntı GOXU markası şeşnda bizim tarafımızdan üretilen baplar kabilinden kaliteli ve sertifikalı ürünler yeğleme etmenizdir.

Report this wiki page